EK Sarrians

Onderstaande clubleden hebben in het Franse Sarrians deelgenomen aan het EK BMX.

Deon Goorman, Gijs Winters, Kyano van Vlimmeren, Maurice Lennips, Sophie Lennips, Thomas Bergboer, Paul van der Leij, Ruben Mars en Iris van der Linde.

Door verschillende oorzaken kwamen niet alle Bissinghcrossers in de finale, er was flinke tegenstand van ongeveer 1700 rijders totaal.

Het was Deon Goorman (2e op het WK in Bakoe), die het meest succesvol was, al in de voorronden liet hij zien bij de sterksten te horen, in de finale was er uiteindelijk niemand die echt in de buurt kwam en finishte hij als eerste, Europees Kampioen Boys 9 jaar!

Op vrijdag werd er begonnen met de cruisers, Ruben Mars cruisers 17-24 vocht zich goed door de voorronden en bereikte in de finale een 6e plaats.

Iris van der Linde cruisers 17-29 kwam goed door de voorronden en kwam net naast het podium terecht op een 4e plaats. Zaterdag waren de leeftijden vanaf 13 jaar aan de beurt.

Iris van der Linde women 25 and older, wist zich voor de finale te kwalificeren, een goede start was de basis voor een succesvolle race die ze als 3e kon eindigen, toch nog een podium.

Paul van der Leij Men 17-24, had al laten zien bij de sterksten te horen (6e op het WK in Bakoe), via goede voorronden behaalde hij de finale, een goede race leverde hem een 3e plaats en dus ook een podium op.

Zondag kregen de rijders t/m 12 jaar hun kans. Het was dus Deon Goorman die de eer van de Bissinghcrossers hoog hield en hier met de grootste prijs naar huis ging.

Op BMX-Videos de finales: https://www.bmx-videos.com/2018-european-championships-challenge/163/27913/?SelectedTab=Challenge%2012-