Verslag Overijssels Kampioenschap 2021 NFF

Hoog bezoek voor Bissinghcrossers tijdens Overijssels Kampioenschap BMX

Afgelopen zaterdag was een groot deel van fietscrossend Nederland te gast bij de Bissinghcrossers uit Ommen voor het open Overijssels Kampioenschap BMX. Meer dan 500 rijders uit alle windstreken maakten hun opwachting en kwamen allemaal in hun klasse een gooi doen naar de kampioenstrui. Ondanks de wat geringe temperatuur, zat de sfeer er al snel in en ontbrak het ook niet aan spanning en spektakel. Toch was voor veel jonge rijders niet het behalen van de finale het hoogtepunt van de dag. Die kwam toen bleek dat niemand minder dan olympisch en wereldkampioen Niek Kimmann, samen met broer Justin, zijn opwachting maakte in Ommen. De club in Ommen was voor hen natuurlijk niet geheel onbekend, omdat zij in hun jonge jaren vanuit Dedemsvaart ook vaak op dit soort wedstrijden te vinden waren. Urenlang namen ze de tijd om met iedereen persoonlijk op de foto te gaan, shirts en helmen te signeren en hadden ze bemoedigende woorden voor degenen die zich gekwalificeerd hadden voor de finales.

Nadat de meeste handtekeningen gezet waren, was het rond 15:00 tijd voor deze finales en waren de meeste ogen natuurlijk gericht op de 16 finalisten in het oranje/blauw/zwart, de clubkleuren van de Bissinghcrossers. Mick Bosch, met zijn 5 jaar de jongste telg van de club, liet zien dat hij als kleinste van zijn groep, zeker niet onderdeed voor de rest. Met een paar knappe inhaalacties knokte hij zich naar een 4e plaats. Helaas net naast het podium, maar zeker niet minder knap, aangezien het pas zijn 4e wedstrijd was.

Het podium bereiken lukte Mathijs van Woggelum, Ruben Ruis, Sven Kuik en routinier Iris van der Linde wel, met elk een keurige 3e plaats. Milan Alferink en Brandon Timpers kwamen beide net een tandje tekort en zagen het kampioenschap op een haar na aan hun neus voorbij gaan, maar mochten wel een mooie 2e plaats opeisen.

En tot slot waren er maar liefst 5 Bissinghcrossers die wel op de hoogste tree van het schavot mochten staan. Misty Journee, de broers Fenno en Sepp Schipper, Casper van Woggelum en Gerdi Welink kregen aan het eind van de dag, onder luid applaus, allemaal de kampioenstrui om de schouders. Al met al een zeer geslaagde dag, die zeker perspectieven biedt voor de toekomst. Zodat over een aantal jaren wellicht een Bissinghcrosser handtekeningen mag uitdelen aan zijn/haar fans. 

Alle finale filmpjes zijn te vinden via dit Youtube kanaal. 

Alle foto's van Remco Huvermann zijn te vinden op zijn Oypo kanaal