Verslag Drents Kampioenschap 2021 NFF

Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd van het seizoen, namelijk het Drents Kampioenschap BMX in Klazienaveen. Op de planning stond nog voor volgende week de Lichtwedstrijd in Schoonebeek, maar tijdens de wedstrijd kwam het nieuws dat deze door de nieuwe coronamaatregelen helaas niet mee doorgaat. In totaal waren er vanuit het hele land rond de 470 rijders aanwezig om te strijden voor de laatste titel van het jaar. Het weer was niet optimaal, maar de sfeer erom heen was super!
 
Van de Bissinghcrossers waren er in totaal 12 rijders aanwezig in verschillende leeftijdsklassen. De manches waren heel spannend en een aantal rijders kwamen de manches goed door naar de aansluitende finales. Tygo Wolters en Tobi Ruijters haalde de ¼ finales, Mathijs van Woggelum en Gijs Winters stranden in de ½ finales.
 
Uiteindelijk wisten er 4 rijders zich te plaatsen voor de laatste finales van 2021. Dat waren Sven Kuik met een knappe 6de plaats en Gerdi Welink, die net naast de titel greep, maar een hele mooie 2de plaats. Mick Bosch en Casper van Woggelum gingen uiteindelijk met de kampioenstrui naar huis. Het was een geslaagde dag en een mooie afsluiting van het seizoen. Aankomende winter hard trainen, zodat we weer sterk aan het starthek staan voor de wedstrijden in 2022!!
 
 
Alle finale filmpjes zijn te vinden via dit Youtube kanaal. 
Alle foto's van Remco Huvermann zijn te vinden op zijn Oypo kanaal