Iris van der Linde winnaar bij Sportverkiezing 2020 & 2021

Ommen – De prijzen van de tiende editie van de Sportverkiezing van Ommen zijn 7 maart uitgereikt. Net als voorgaande jaren gebeurde dit in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg.

De doorgaans jaarlijkse verkiezing kon voor het jaar 2020 niet doorgaan in verband met de coronapandemie. Zodoende dat er werd besloten om de prestaties van zowel 2020 als 2021 dit jaar te betrekken. De feestelijke bijeenkomst in theater de Carrousel werd voor de tiende en laatste keer begeleid door afzwaaiend sportwethouder Ko Scheele.

Ommenaren konden van 8 tot en met 30 november vorig jaar sporters nomineren die volgens hun kans moesten maken op één van de titels. Om in aanmerking te komen voor een nominatie moest er sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenschap of een promotie. Sporters die jonger zijn dan 16 jaar konden in aanmerking voor de titel sporttalent.

Sportvrouw

De titel ‘Sportvrouw van het jaar’ ging naar onze BMX-er Iris van der Linde. Zij kreeg de prijs uit handen van atletiekcoach Jari Kouwen. Iris werd afgelopen jaar Nederlands kampioen Cruisers Women 13+ van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. Ze begon dat kampioenschap met de doelstelling om bij de beste vijf te eindigen. Na de eerste manches leek dat geen onmogelijke opgave.

Sportman

Bij de categorie 'Sportman van het jaar' is onze BMX-er Gerdi Welink 2e geworden. Het verschil met de winnaar was niet zo heel groot. Gerdi scoorde bij het publiek wel de hoogste score. Gerdi is in 2020 en in 2021 Nederlands kampioen geworden bij de NFF

 

Sporttalent

Bij de categorie 'Sporttalent van het jaar' is onze talent Casper van Woggelum nipt 2e geworden. Casper is in 2021 Nederlands kampioen geworden bij de NFF.