Districtwedstrijden NFF oost 5B

Na 3 wedstrijden in Schoonebeek, Dedemsvaart en Ommen was afgelopen zaterdag 22 oktober de laatste wedstrijd in Haaksbergen bij DVO. Om in aanmerking te komen voor een beker moest je als rijder minimaal 3 van de 4 wedstrijden gereden hebben. 

Na de auto geparkeerd te hebben naast het terrein van de plaatselijke scouting (waar ze de avond ervoor nog frikandellen stonden te bakken van 7,5 meter lang) was het iets langer lopen dan we normaal gewend zijn. De ouders beschouwden dit maar als warming-up.

Rond 08.45 uur was het tijd om in te fietsen waarna om 10.30 uur de manches begonnen! 
De eerste manch was voor velen aftasten.  Uitdagend was dat de baan nog niet helemaal opgedroogd was waardoor we veel valpartijen zagen in bocht 2, hier waren geen Bissinghcrossers bij betrokken.  Zij konden gelukkig de fietsen ongeschonden over de finish drukken. Manch twee en drie ging gelukkig voor de meeste rijders al een stuk beter. Iedereen ging tot zijn max om een plek in de halve finale of finale te bemachtigen.

Er waren wel wat rijders die de herfstvakantie nog in de benen hadden. Waar ze normaal strijden om de eerste plekken, wou het vandaag soms niet helemaal lukken tot hun eigen frustraties. De emoties die hierbij komen kijken geeft aan hoe fanatiek sommige zijn over hun eigen prestatiedrang.

Tussendoor pakte een moeder van een Bissinghcrosser tijdens de verloting de hoofdprijs, een BBQ.

Daarna de halve finales bij de grotere groepen om een plek in de finale te bemachtigen. Bij de 9-jarigen waren dit Sam, Rowen en Bram. Sam en Rowen eindigden bij de eerste 4 en haalden de finale. Bram helaas net niet.  Bij de 11-jarigen haalden Tygo en Tobi beide de finale en George viel net buiten de boot bij de jongens van 15-16 jaar met een 5e plek.

Om de laatste punten te sprokkelen voor een goed eindresultaat in de competitie volgde de finale. Deze punten tellen dubbel waardoor er extra scherp en hard gestreden werd op de baan. Hier zagen we ook veel strijdlust bij alle finalisten van de Bissinghcrossers.

Na de finale moesten we lang wachten op de bekeruitreiking. Dit moment werd door alle verenigingen goed benut door foto`s te maken van hun eigen rijders. Ook werd er een gezamenlijke foto genomen van alle deelnemende rijders, de “gladde” bocht 2 in Haaksbergen leende zich hier goed voor! 

Bijzonder om te vermelden is de saamhorigheid binnen onze vereniging maar ook de rijders onderling met andere verenigingen. De gemoedelijke sfeer, de gezelligheid en het kijken naar de wedstrijden maken deze dagen wel tot een gemis op de zaterdagen voor de winterperiode. Daarom hopelijk allen tot ziens in het voorjaar van 2023 bij de volgende districtwedstrijden NFF oost waarbij we hopelijk ook nieuwe Bissinghcrossers aan de start zien verschijnen. Bij deze iedereen bedankt voor de goed gevulde zaterdagen, ook de rijders die wel hebben meegedaan, maar niet in aanmerking kwamen voor de beker omdat ze maar 1 of 2 wedstrijden hebben meegestreden.

 

Hierbij de namen van de Bissinghcrossers van jong naar oud die een beker in ontvangst mochten nemen:

Categorie jongens 6 jaar
Mick Bosch 

Categorie jongens 7 jaar
Milan Pot

Categorie jongens 8 jaar
Jesse Meijerink
Tessel Scholts
Bjorn Dijk 

Categorie jongens 9 jaar
Bram Weteringe
Sam de Boer
Rowen Uitslag

Categorie jongens 10 jaar
Senn Nijkamp

Categorie jongens 11 jaar
Tim Broekmaat
Tobi Ruijters
Tygo Wolters 

Categorie jongens 15-16 jaar jongens
George Dokter

Cruisers 30- jaar
Christian Pot
Sander Waaijenberg

Cruisers 31+ jaar
Cencia Waaijenberg